hemma igen

nu är jag hemma från stockholm igen och miniresan har varit toppen. jag älskar verkligen lugnet hos morfar. fick en sjal, ett armband och ett par filmer med mig hem. nu håller jag på och överför alla filer från den andra datan till ett usb-minne och det är cirka en halvtimme kvar. va fan?! hur många filer har jag egentligen? det återstår att se.


stockholm

jag har inte längre koll på vad det är för dagar men idag åker vi i alla fall till stockholm. fira jul med morfar och shopping kommer det bli. kommer hem någon gång imorgon skulle jag tro. har laddat upp med filmer så jag har något att göra under resan.


bästa julen någonsin

två dagar innan julafton talar min mamma om för mig att jag ska få jobba några dagar efter nyår. glad blir man liksom.

dagen innan julafton frågar mamma mig om jag kan slå in några julklappar. självklart kan jag slå in några. det visade sig inte vara speciellt några, 30 stycken om inte mer. hon bad mig även göra en önskelista, där jag skrev en enda sak. nämligen calle kristianssons skiva som kom ut samma dag. och gissa om jag fick den. JA! spelade den resten av dagen. nej men ungefär. fick även massa andra saker som kläder, pengar, parfym, väska med mera.

idag började mellandagsrean i vissa affärer så pappa och jag drog iväg och hem kom jag med en ny data. så idag har jag bara legat och pillat på den, fixat inställningar och sånt som hör till i samband med lyssnande av calles skiva.


tre ynka dagar kvar

jag räknar dagarna, tre ynka dagar kvar sen är det julafton och det gillas!

städade aldrig mitt rum igår eller jag röjde undan lite, ser ut som en bomb har slagit ner här. ska ta resten snart. slog inte heller in några julklappar men det fixade jag imorse så det är klart. har bakat lite nu på eftermiddagen som jag ska ge bort, snäll som jag är. ska baka mer senare och imorgon. nej nu har jag lite saker som behövs göra.


sova inför bortamatcher

gillade tydligen att sova inför bortamatcherna i fotbollen, enligt maria. men jag kan bara hålla med henne, somnade varje gång i slutet av säsongen i bussen både på vägen till matchen och på vägen hem. jag kan själv inte fatta att jag lyckades, så obekvämt som det ändå var! men det var skönt att komma utvilad till matchen.


alldeles för mycket spring i benen

ibland har jag alldeles för mycket spring i benen och för att göra av med lite energi spenderade jag tid ute i trädgården och kände mig som en 10-åring. jag har även varit och handlat med pappa och klätt julgranen. funderar på att städa mitt rum, göra fruktsallad, slå in julklappar och ta ett bad och skippa träningen som börjar om ett tag, är sugen på att träna men inge kul när vi är så några så skiter nog i det.


lov

nu har jag fått jullov som alla andra, verkade som om vi var lite efter .. men ska i alla fall njuta av detta lov och inte göra något förhastat. var en sväng på tuna park med syster och inhandlade några julklappar idag, nästan klart nu. och om mindre än en vecka är det julafton längtar! snart ska jag ta mig hem till sara, vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det får tiden utvisa.


hur kan något fel kännas så rätt?


snart jul

nu är det bara tre skoldagar kvar, sen lov och endast tio dagar kvar till julafton, längtar något enormt! jul måste vara det mysigaste som finns. det som också gillas är att calle kristiansson kommer att släppa en skiva dagen innan julafton!

jag har inte inhandlat några julklappar, eller bara två stycken. måste verkligen hända något på den fronten nu! kanske blir en sväng på stan eller tuna park imorgon.


plötsligt händer det

rubriken får tala för sig själv i detta inlägg. vi fick tillbaka våra arbeten i samhällskunskapen idag och jag kan tala om att arbete lönar sig. VG+, måste nästan ha blivit något fel där eller? reflektera, dra slutsatser och sånt har aldrig riktigt varit min starka sida, har aldrig ens varit i närheten av ett VG i den kursen så det är bara att glädjas!


onsdag

ska sammanfatta denna dag snabbt. idag var det skola som vanligt, bara en och en halv vecka kvar till lovet nu. och inte långt till jul heller! nu inväntar jag maten sedan ska pappa och jag åka och köpa mormors julklapp och sedan bege oss till sporthallen för att kolla på handboll. hoppas på en vinst!


.

igår fick klassen polkagrisarna vi hade beställt, nu har jag nästan sålt slut på mina. endast två eller tre kvar. jag jobbar snabbt!

nu ska jag kolla på flickan som lekte med elden med mamma och pappa, mys!


football all day long

från cirka nio till fyra har det handlat om fotboll idag. vilket har varit sjukt kul för jag älskar verkligen fotboll! efter att det hade börjat med tre oavgjorda matcher, som vi borde ha vunnit alla, kunde man ju undra vart dagen skulle sluta. med ytterligare två oavgjorda kanske? nej, en vinst och en förlust blev det.

vi hade behövt en vinst sista matchen för att gå vidare till semi men tyvärr blev det den första och enda förlusten för dagen. men jag tycker att laget har gjort en grymt bra insats! och att maria var där och underhöll mig mellan matcherna går knappast att klaga på. med lite skavanker som näsblod, inget ovanligt när det gäller mig och fotbollen egentligen och smärta i min fot kan jag säga att dagen har varit riktigt bra. till slut kan jag meddela att jag förmodligen inte kommer kunna röra mig imorgon!


fredagsmys

på med mjukiskläderna imorse och ha endast en lektion i skolan, skönt kallar jag det! åkte senare hem till karin och umgicks med henne. mycket länge sedan men trevligt. kollade film och hade allmänt kul. nu på kvällskvisten har jag kollat på idol. skräll eller, nej! jag säger bara calle kristiansson, jag har aldrig hört någon bättre. jag vet vad du tycker om det här karin men det är bara sanningen jag skriver. dagen kunde inte ha blivit så mycket bättre och att calle gick vidare till final blev ett mycket bra avslut på denna dag. nu är det dags för sängen för imorgon väntar sportcupen hela dagen, längtar ganska så jäkla mycket!


december

igår var det den första december och julen närmar sig med stormsteg, inte alls långt kvar nu. denna månad kunde inte ha börjat så mycket bättre. igår efter skolan åkte jag ner på stan där jag inte har befunnit mig speciellt ofta det senaste halvåret. jag mötte upp en mycket saknad agnes! det blev en fika tillsammans, mycket trevligt!

imorse upptäckte jag verkligen den kylan som har kommit, det var frost överallt. och jag var nära på att halka ett flertal gånger. idag slapp jag använda mitt busskort två gånger som det var tänkt. mötte karin i väntan på bussen och istället blev det en promenad hem tillsammans med henne.

imorgon ska vi ha grupprov i matte och vi får fixa "fusklappar" som våran lärare kallar det inför provet. vi får skriva vad vi vill på lapparna, alltså kan man skriva av allt i boken om man har lust med det. fusklapp och grupprov, vad är detta egentligen? sen när fick man börja använda fusklappar på ett prov? jag har då aldrig varit med om det tidigare! men han kanske vill vara snäll på sista provet, vem vet.


RSS 2.0