bokläsning

Sara och jag spenderade någon timme ute i solen tidigare idag med bokläsning i skolan. Riktigt skönt att sitta ute i solen och läsa. Imorgon är jag ledig så ska försöka läsa ut min bok då och för varje sida jag läser är jag ett steg närmare mördaren. Idag har jag även övningskört lite med mamma. Det är bara femte gången jag kör och det går fin fint. Nu ska jag försöka lista ut vem mördaren är både i min bok, En helt annan historia och i tv-serien, Kommissarie Winter om en timme.


en helt annan historia


I watch the night turn light blue, but it's not the same without you


kontroll på läget

Nu har jag skrivit klart fusklappen som vi får ha med oss till morgondagens prov. Sedan har jag bara en naturkunskapsinlämning, som jag är klar med men inte lämnat in, ett matematik b prov, som jag själv valt att lägga in innan sommarlovet och en bokredovisning kvar i skolan. Jag känner att jag har kontroll på läget och det enda som behöver göras nu är att räkna några matematiktal och läsa boken. Därför tänker jag nu spendera en timme till att läsa. Därefter står träning och övningskörning på schemat.


...

Jag vet inte om jag skratta på grund av din kreativitet eller om jag ska gråta av den bristande sympatin och det dåliga omdöme du besitter.


övningsköra

Idag fick jag äntligen hem papprena om att jag får övningsköra med mina föräldrar, bara en månad sent! Så innan träningen övningskörde jag lite grann med pappa, det gick ganska bra och riktigt kul var det. Efter en regnig träning blev det en snabb dusch och sedan övningskörde jag med mamma. Denna gång blev ännu roligare på grund av att jag fick testa nya saker som var spännande. Det gick bra båda gångerna, den senare något bättre.


myser

Sitter i min säng och myser med en kopp varm choklad, en filt och bra musik fyller mitt rum. Hör hur regnet smattrar mot fönstret titt som tätt. Skulle inte alls förvåna mig om jag somnade här, så skönt som det är. Men det kan jag tyvärr inte göra eftersom att frisören väntar snart. Måste få bort det slitna igen. Senare ikväll blir det träning, känns lockande men inte detta väder. Tjockt med kläder får det bli, för att icke frysa.


glädjande besked

Jag hade en saknad vän här på besök för ett tag sedan. Agnes nämligen. Vi pluggade lite, snackade och hade det allmänt trevligt. Vi pratade om det kommande sommarlovet. Jag har inte mycket planerat tills dess. Jobb, en stockholmsresa kanske, körkort förhoppningsvis och massa fotboll. Det känns ändå som att det kommer bli en bra sommar. Och så kommer den största händelsen hittills i mitt liv att inträffa, 18 år är inte illa! Bara 76 dagar kvar nu.

Jag fick nyligen erbjudandet om att jobba ytterligare en vecka i sommar och det tackar man ju inte nej till. Dessutom fick jag det glädjande beskedet idag om att jag får vara kvar på min praktikplats även i årskurs 3. Det tackar jag för.


glad

Nationella i matematik imorse. Svarade på alla frågor och det känns som att det gick bra i alla fall. Sedan är det bara att vänta på resultatet och se. Bara två uppgifter kvar i skolan nu. Idag fick jag även reda på att papprena om att jag får börja övningsköra ska komma i början av nästa vecka så är även glad för det. Nu ska jag ut och njuta lite av solen innan kvällen bjuder på festligheter.


sol

Idag har vädret varit på topp, ångrar att jag tog på mig jeans. Det var hur skönt som helst att sitta ute med Sofia och läsa på svenskalektionen. Tog med mig matematikboken ut i solen när jag kom hem också. Så solen har jag allt njutit av idag. Dock var det inte lika skönt att träna i 25 graders värme. Svetten rann som aldrig förr men jag hittade energi i min kropp som jag inte visste existerade, så något positivt fanns det allt.


.

När jag kom hem från skolan idag upptäckte jag att mina nycklar var kvar i skolan. Bra jobbat! Där kan de gott ligga tills imorgon. När jag kom innanför dörren satte jag igång med matten. Satt i köket och höll på i fyra timmar. Känner mig lite duktig.

Jag har alltid så otroligt svårt att hitta böcker som passar mig, vilket är den nya uppgiften i svenskan, att läsa en bok. Jag och Sofia spenderade säkert över en timme på biblioteket för att hitta en bok och till slut hittade jag en. Hade tänkt börja läsa den nu på kvällen men upptäckter att jag redan har läst den ... Får väl börja om på En helt annan historia istället som jag aldrig läste klart förut eller leta efter en ny imorgon och det kan ta tid.


framtiden

Jag vill flytta hemifrån. Bo i ett eget hus. Kunna göra vad jag vill. Jag vill kunna vara ensam hemma. Fast jag vill inte lämna min familj, min säkerhet. De jag har levt med hela mitt liv. Som jag känner utan och innan. De som känner mig bäst. Jag vill ha ett jobb. Ett jobb som jag älskar. Tjäna pengar på något som jag gillar. Något som jag vill göra. Ändå vill jag slappa hemma. Ta dagen som den kommer. Göra det jag känner för. Kunna göra något impulsivt. Kunna vara tillgänglig.

Jag vill ta studenten om ett år. Slippa skolan. För ett tag i alla fall. Känna friheten. Kunna göra exakt vad jag vill. När jag vill. Likväl vill jag inte sluta. Jag vill inte lämna min vardag tillsammans med mina vänner. Lägga en rolig tid på gymnasiet bakom mig. Jag vill fortsätta den resan. Jag vill fylla 18. Kunna ta körkort. Gå på krogen. Bestämma över mig själv. Samtidigt vill jag inte. Vill inte behöva ta det stora ansvaret. Jag ser fram emot framtiden samtidigt som den skrämmer mig.


ändrade planer

Det blev ändrade planer. Ingen match så istället tog jag med mig mina aggressioner från gårdagen ner till gymmet. Efter en timme på löpbandet trodde jag att mina ben skulle dö. Jag trodde att jag fortfarande var kvar på det där rullbandet fast att jag hade klivit av. Men jag överlevde och körde en halvtimmes crossramp. Efteråt var mina ben som förlamade, kände dem inte när jag gick. Funderade länge på att köra en halvtimmes spinning också men avstod. Kom på att jag skulle orka ta mig hem på cykeln också.

Två månader var vad jag fick. Idag kändes det som att jag var tillbaka på noll, tillbaka med det där förbannade fotskyddet. För tillfället hatar jag gårdagen.


dagens planer

Tuna park med syster
Ta en promenad
Plugga
Match


.

Det är bara att bryta ihop och komma igen ...


vi ska va dem vi vill vara, hellre nu än efteråt


fredagsmys

Om det inte vore för Karin kunde jag ha suttit djup inne i min naturkunskapsbok resten av kvällen. Mitt sällskap kom mot kvällskvisten, vi myste lite. Fredagsmys! Hon lämnade mig nyligen efter en rolig kväll. Det tackar jag för. Inte för att hon lämnade mig utan för den roliga kvällen. Du är bäst!


plugg

Högen bredvid mig bara växer. Så nu är det dags att ta tag i högen innan den blir till ett berg. Naturkunskap, samhällskunskap och matematik ska jag ägna mig åt resten av dagen.


torsdag

Idag var det tänkt att jag skulle städa, plugga och kolla match. Städade, pluggade eller tittade jag på match? Nej. Ville gärna kolla på matchen men eftersom att vädret var skit rent ut sagt så åkte jag med familjen till Västerås istället. Det enda jag kom hem med var ett par skor. Äger inte många skor med lite längre klack så handlade ett par. Jag är mer den sportiga typen därför brukar jag inte inhandla sådana. Och nu är det dags för städningen ...


sliten

Nu kan jag medge att jag är riktigt sliten. Jag orkade knappt ta mig upp ur sängen imorse efter två matcher på två dagar, där vi gick vinnande ur båda striderna. En träning nu på kvällskvisten som enbart innehöll spel gjorde inte saken bättre. Men jag ska inte klaga, jag älskar fotboll! Jag funderar på att köra en egen träning imorgon, men tror jag tar en dags återhämtning. För jag fick tydligen inte spela match på torsdag på grund av att jag ska vila. Vila existerar knappt i min värld, kör nog på en egen träning på torsdag istället.


trygghet

Rädd. Förvirrad. För vad som skulle hända. Kände hur tårarna var på väg när jag insåg hur mycket jag skulle sakna dig. Vi var båda helt ovetandes om framtiden. På något sätt fick du mig bekväm med situationen. I det ögonblicket kände jag en trygghet tillsammans med dig. En trygghet som jag aldrig har upplevt med någon annan. Idag, är jag bara en tjej som försöker finna den där tryggheten igen. Om det enbart varade för ett ögonblick skulle jag vara tacksam. Om jag får behålla den. Det är allt jag hoppas på.


det är sådan här dagar jag gillar

Ännu en vinst att lägga i bagaget, där siffrorna skrevs till 4-2. Nu försöker jag hitta lite krafter till att ladda om tills imorgon då det är match igen. Det är sådan här dagar jag gillar, hoppas på ytterligare en vinst imorgon. Ska jag börja tagga redan nu? Japp, så blir det!


första dagen är avklarad

Första dag på praktiken är härmed avklarad. Dagen har varit både spännande och lärorik. Mycket nya saker som händer och allt har varit underhållande. Jag fick sluta tidigare än vad jag hade trott och det var knappt att jag ville gå hem. Men kände att mina ben inte orkade så mycket mer. Nu ska jag kolla på film och sedan ska jag sova en lång och djup sömn. En lång dag väntar imorgon, klockan 08.30 ska jag infinna mig i skolan för att göra nationella i engelska, sedan är det praktik igen och dagen avslutas med ett fotbollspass. Nu vet ni det!

Tänkte avsluta med att gratulera Sara på födelsedagen och önska henne lycka till imorgon!


dödstrött

Känner att jag är dödstrött efter matchen så det där med att plugga får vänta tills någon annan dag, om sisådär två veckor kanske jag tar tag i det. För från och med imorgon och en och en halv vecka framåt är det praktik som gäller. Därefter är jag ledig i fem dagar, mycket skönt! Sen kanske jag kopplar på skolan igen. Men nu kommer det inte bli många timmar till det. Tillbaka till matchen, det har inkasserats 6 poäng utav 6 möjliga denna vecka. Vi lyckades vända ett 0-2 underläge till vinst med 3-2 idag efter en grym kämparinsats.

Nu ska jag starta en film och bara koppla av, käka fruktsallad och längta till morgondagen.


någonting hos dig håller mig kvar


RSS 2.0