be yourself, everybody else are already taken


sportlov

Idag är det fredag och det innebär att det är den sista dagen av lovet innan det blir helg och sista dagen som jag jobbar. På mitt sportlov har jag inte gjort mycket mer än att jobba, äta och sova. Jo jag har faktiskt tränat två dagar trots min förkylning som jag drog på mig i slutet av förra veckan. Men nu är jag frisk och det är tur det men är förjävla trött alltså. Hade tänkt och vara lite extra duktig och städa mitt rum och plugga idag men tror inte jag orkar det faktiskt. Att gå upp halv sex tär på min kropp och mitt sinne.


work

Idag och även i fredags har jag jobbat. Det har varit ganska slitsamt att gå upp halv 6 på morgonen som jag inte är speciellt van vid. Men imorgon väntar ännu en tidig morgon innan jag får en liten sovmorgon på onsdag. Imorgon sover vi kvar hos morfar så det kommer inte bli någon uppdatering imorgon.

Imorse när vi åkte till jobbet fick vi sitta 2 och ½ timme i buss för att ta oss till jobbet och det slutade med att vi var framme 1 och ½ timme senare än vanligt. Inte nog med det, när vi sedan skulle hem var tåget 1 timme försenat. Men jag förstår inte varför jag och alla andra är förvånade, det är vinter varje år och det slutar nästan alltid på samma sätt.


.

Det här tar krafterna ifrån mig, blir ingen träning idag. Ibland vill jag bara hata mina föräldrar när de säger att jag inte får träna men jag kommer på mig själv med att de bara vill mitt bästa. Jag förstår först i efterhand att jag egentligen inte ska träna när jag är sjuk hur mycket jag än vill. Men hoppet lever om att träna imorgon om min förbättring fortsätter.


os

Nu när OS går på tv dygnet runt ungefär är det som rena julafton för mig eftersom att sport är ett av mina största intressen. Och jag hade väldigt svårt att sova igår. Dels på grund av förkylningen och dels på grund av att jag var helt lyrisk. Lyrisk över vad som hade hänt i OS. Inte bara för att Sverige tog både guld och brons i dubbeljakten utan mer för laginsatsen. Alla som såg det kan nog hålla med mig om att Marcus Hellner och Anders Södergren gjorde ett förjävla bra jobb för att hjälpa Johan Olsson och strunta i deras egen chans att ta medalj. Det var riktigt underhållande att kolla på skidor igår, det är det egentligen alltid eftersom att jag är så intresserad av sport men igår var det riktigt roande.


avskyr att vara sjuk

Jag säger väl ett tack till Sofia och min bror för förkylningen som jag har fått. Andra gången som jag är sjuk detta år och det har inte ens gått två månader på året. Jag som brukar klara mig bra utan sjukdomar och allt, men tydligen inte nu. Avskyr att vara sjuk men ska försöka kurera mig tills på måndag då det är dags att bilda teamwork med syster på jobbet. Det var allt jag hade att berätta för denna gång, tack och hej leverpastej.


3 minuter och 26 sekunder

En låt. 3 minuter och 26 sekunder. Det fick mig att tänka efter. Tänka igenom min levnadslängd. Se mitt liv ur ett annat perspektiv. Allt som man vill ha kommer inte bara till en utan man måste kämpa för att få något här i livet. Och det är precis vad jag tänker göra också. Kämpa som bara den! Låten fick mig dessutom att uppskatta det som jag faktiskt har som bland annat familj och vänner! Den fick mig också att tänka på att man ska ta vara på stunderna som erbjuds och leva i nuet. Och sist men inte minst, låten fick mig att le och njuta av livet. Tänk vad ansenligt en smula musik kan vara.


gillar våran humor starkt

E: taggar inför träningen med calle
S: calle? vadå?
E: jag taggar inför träningen genom att lyssna på calle
S: jaha, jag trodde du skulle träna med honom

Jag vill att Sofia ska skicka en bild som jag tog på henne häromdagen (den nedan)
E: har du lagt in bilden på datan som jag tog på dig?
S: aa det har jag, hittar den inte
E: vafan 
S: haha, jag hade sparat den i min musik

En tjej gråter som aldrig förr efter att ha vunnit
E: böla lite mer
S: haha, cry me a river
E: jag undrar vad fan du får allt ifrån
S: det undrar jag också


förändring

Känner mig riktigt sugen på att rensa ut en massa saker ur mitt rum. Bara slänga ut allt och plocka in nytt ungefär! Har en massa skit som jag aldrig använder eller ens har nytta av. Vill bara få mer utrymme i mitt rum. Vill också fixa i min garderob, rensa ut gammalt och ha in lite nytt. Men vet inte när jag ska ha tiden till det riktigt. Kanske ska påbörja en liten förändring nu, med bra musik som spelas högt kan det nog gå med lite fart.


björn ferry

Jag och mamma sitter och kollar på skidskytte och Björn Ferry skjuter fullt och går upp som tvåa. Kommentatorerna yttrar sig på sitt speciella sätt och min mamma utbrister: "Han skrek så högt så jag trodde tv:n skulle gå sönder".

Jag tror faktiskt att det krävs mer än så för att tv:n ska gå sönder. Men jag fick i alla fall ett gott skratt! Förövrigt så vann han och tog os-guld och jag bara älskar hans personlighet. Han sprider sådan glädje i intervjuerna och jag bara ler.


gårdagen

Gårdagen började med skola som vanligt. Efter det tog jag mig ner till stan och träffade Sara. Vi gick runt på stan ett tag och sedan tog vi oss till tuna park. Där gick vi också en sväng och jag hittade ingenting. Det börjar bli ganska vanligt. Men hoppas på att sommarkläderna kommer in snart, då ska jag handla!

Senare på kvällen var det träning och det var riktigt segt idag när jag skulle kliva upp ur sängen. Allt jag ville var att ligga kvar under mitt varma täcke och somna om. Men så funkar det inte! Nu ska jag kanske göra lite nytta, ska städa mitt rum och allt som hör till.


man slutar aldrig att förvånas

Den här helgen vill jag bara stryka ett stort sträck över vissa delar. Man slutar aldrig att förvånas över folk i ens närhet. Men imorgon är det en ny vecka och jag tar nya tag!


femte dagen i rad

Idag blev det en löprunda och lite styrka. Testade även utan fotskydd för första gången på fem månader. Ska nog testa så några dagar framöver och se om det kanske blir bättre. Annars vet jag inte vad jag gör! Men det kändes i alla fall någorlunda bra idag, så kanske kan bli bra snart. Får se vad effekten av det blir imorgon. Förövrigt var det femte dagen i rad som jag tränade, men jag älskar det och blir bara uttråkad och trött om jag inte tränar. Men sliten är jag, det är inget jag undanhåller. Kan man vara något annat? Imorgon blir det träning igen sedan vila på lördag och därefter kör jag på igen med start på söndag.


I never thought I'd fall for you as hard as I did, cause boy you came around and you knocked me down

Every day I wake up and I hope I'm dreaming, I can't believe you aint here
It's like I feel empty inside without you being here, I would do anything to bring you back


saknar dig på träningarna


något nytt

Känns som att jag gör samma sak dag ut och dag in. Det är som ett mönster som spelas upp varje dag och jag följer det. Skola, träna, sova, skola, träna, sova. Alldeles för många rutiner, kan det inte hända någonting annat? Känns som att jag behöver något nytt i mitt liv. Vad som helst, vad som helst som är bra!


ränkar dagar

1 månad kvar till romme
6 månader kvar tills jag fyller 18


känna att jag lever

Sitter i soffa, kollar på 24 och tragglar med min hälsodagbok. Förstår knappt vad jag ska skriva och när jag väl vet blir meningarna alldeles för korta och konstinga. Det får väl bli som det blir antar jag. Kom hem från träningen för en timme sedan och jag fick verkligen känna att jag lever. Efter en halvtimmes löpning som uppvärmning som egentligen skulle ha varit hälften så lång kändes mina ben tyngre än någonsin. När träningen var slut orkade jag knappt lyfta benen för att ta mig till bilen. Kändes som om bara mina vader vägde 10 kilo var, jag skojar inte! Men antar att jag får tillbaka allt i sommar!



fredag

Är hemma hos Karin vilket jag har varit hela kvällen. Kvällen har varit tokskön trots att vi knappt har gjort någonting. Ätit god mat som var lite onyttig och kollat på vänneravsnitt, det är vad vi har gjort. Men sådant kan vara skönt efter denna vecka. Bra musik har också spelats under vissa stunder. Men vi har bara tagit det lugnt och det gillas mycket!


och vi fortsätter att växa fast hon förblir fjorton år


vill inte ha rätt

Denna dag kan bara få försvinna ur min åsyn. Den har varit riktigt dålig men antar att det finns sådana dagar också. Det mesta som har snurrat runt i mina tankar idag är dåliga saker och jag har blivit arg som jag aldrig någonsin har varit förut, då är det riktigt illa! Det är inte ofta jag blir arg, men idag har jag lyckats. Mycket berodde nog på att jag fick rätt i allt jag tänkte. Vill inte ha rätt, speciellt inte när det gäller sådana här saker, sådana här dagar!

Men vill spara ljuspunkterna från idag, tur att det finns såna också. Var och kollade när Guif spelade och de spelade som kungar allesammans. Mycket roligt att se på. Och såklart var Agnes den största ljusglimten denna dag. Efter en alldeles för lång tid så fick jag äntligen träffa dig. Jag får tacka dig för att du gjorde mig på bättre humör.


goda vänner kan göra allting tillsammans men bara de bästa vännerna kan göra ingenting tillsammans



känna igen sig själv i låtar

Var som sagt ner till stan idag för att se ifall de hade den rätta storleken till mig på fotbollsskorna. Jag fick det sista paret i den storleken, snacka om att ha tur. Ibland gäller det att ha turen med sig. I dag har jag förövrigt varit väldigt duktig. Jag har varit i skolan, inga ovanligheter där inte. Jag har gjort hemmagjord müsli, städat mitt rum och lagat ordning mat till familjen. Nu inväntar jag träningen och musik spelas på hög volym.

På tal om musik, är det någon mer än bara jag som kan känna igen sig själv i många låtar? Ibland påminner det om en själv, ibland en person i ens omkrets eller bara en händelse. Ibland kan det handla om något gammalt eller om något man vill ha. Emellanåt blir man glad av texten och då och då det motsatta. Stundtals är det faktiskt läskigt hur mycket det kan påminna en om sig själv. Ibland kan det också vara detta som gör en låt bra!


RSS 2.0